Συναρπαστική οδήγηση ενός θηριώδους οχήματος ράλι

Είναι γνωστό ότι τα αμάξια που είναι σχεδιασμένα για να τρέχουν σε αγώνες ράλι ξεπερνούν σε οποιονδήποτε τομέα όχι μόνο τα κοινά καθημερινά αυτοκίνητα αλλά αντίστοιχα και αυτά των αγώνων ταχύτητας. Θα λέγαμε πως λανθασμένα πολλές φορές επικρατεί σύγχυση ως προς αυτό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα αμάξια των αγώνων ράλι και αυτά των αγώνων ταχύτητας ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Γενικά τα αμάξια των ράλι συγκεντρώνουν μία σειρά από χαρακτηριστικά που τα καθιστά όχι μόνο ιδιαίτερα αλλά και άκρως δυναμικά. Η σχεδίαση και ρύθμισή τους είναι διαμορφωμένες έτσι έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που θα υπάρξουν σε μία πίστα ράλι. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν αγώνα ράλι οι οδηγοί δεν θα οδηγήσουν στην ίδια επιφάνεια κάθε φορά, αλλά θα πρέπει να περάσουν από λάσπη, χιόνι ή και άμμο, ανάλογα με την διαδρομή.

Το κλειδί της επιτυχίας σε αυτό τον συγκεκριμένο τύπο αμαξιού είναι η ροπή. Τα αμάξια ράλι είναι εφοδιασμturbocharged engineένα με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ικανό φυσικά να παράγει μεγάλη ροπή. Η συγκεκριμένη θα λέγαμε πως είναι απαραίτητη για ένα αμάξι ράλι καθώς καθιστά πιο εύκολα ελεγχόμενη την δύναμη της πλαγιολίσθησης στην διάρκεια ενός drift, κάτι το απαιτούμενο σε έναν αγώνα ράλι. Έτσι λοιπόν, κατά το πέρασμα από μία επιφάνεια ολισθηρή, παγωμένη ή γενικά τραχιά, μειώνονται οι πιθανότητες εκτροπής του αυτοκινήτου.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μία τέτοια συναρπαστική εμπειρία με το να οδηγήσετε εσείς οι ίδιοι ένα αμάξι ράλι. Οι δυνατότητες τους είναι απερίγραπτες και η δύναμη που μπορούν να προσφέρουν οφείλεται καθαρά στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες τους. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε επιλέγοντας ένα πακέτο ράλι οδήγησης, είτε προσαρμόζοντας το δικό σας αυτοκίνητο στα δεδομένα του ράλι. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο είναι το να αναπτύξετε τις δεξιότητες αυτές που θα σας βοηθήσουν στον έλεγχο ενός τόσο δυνατού αμαξιού και φυσικά να επιμείνετε στην εξάσκησή σας.