Ράλι οδήγηση – Το πιο καταπληκτικό και συναρπαστικό αυτοκινητιστικό σπορ

Καθημερινά συναντάμε εκατοντάδες ανθρώπους που στον ελεύθερό τους χρόνο ασχολούνται με διάφορα σπορ. Συνήθως το πιο συχνό σπορ για τους άνδρες είναι τα αυτοκίνητα. Και ποιον άλλωστε δεν συγκινεί έστω και λίγο η ταχύτητα και η οδήγηση; Το να καταφέρνεις να ασχολείσαι με κάτι που θα σπάσει την μονοτονία δεν είναι κακό, αντιθέτως θα λέγαμε πως είναι άκρως συναρπαστικό.

Μία τέτοιου είδους συναρπαστική εμπειρία σχετικά με τα αμάξια αποτελεί φυσικά και η οδήγηση ράλι. Παρά το γεγονός Acropolis Rallyότι ξεκίνησε από το εξωτερικό, μέχρι και σήμερα το σπορ αυτό έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία και εντός της χώρας μας, με το γνωστό διεθνώς Ράλι Ακρόπολις. Όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι οδηγοί των αγώνων ράλι, το σπορ αυτό σου προσφέρει ένα είδος ελευθερίας που δύσκολα μπορείς να βρεις κάπου αλλού. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο ράλι ξεχνάς τον κόσμο που σε περιβάλλει, θεωρείς πως στο σύμπαν βρίσκεσαι μόνο εσύ, το αμάξι και η διαδρομή που έχεις να διανύσεις.

Μία ουσιώδης λεπτομέρεια της οδήγησης ράλι είναι ότι μέσω αυτής μπορείς να σπάσετε όχι μόνο τα όρια του αμαξιού σας αλλά και τα όρια του ίδιου σας του εαυτού. Μπορείτε να γνωρίσετε μία άλλη σας πλευρά, αυτήν που αναζητά την αδρεναλίνη. Το σημαντικό είναι ότι αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε σε μία πίστα είτε σε μία χωμάτινη διαδρομή, ειδική για ράλι.

Τέλος, κάτι που κάνει την ράλι οδήγηση τόσο συναρπαστική είναι το ότι έχετε τον έλεγχο των πάντων. Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε πως ένας οδηγός ράλι νοιώθει ότι είναι ο κυρίαρχος του αυτοκινήτου του. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να νοιώθει κανείς από την στιγμή που ο ίδιος κατευθύνει τα πάντα προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί. Ένας τέτοιος οδηγός ακόμη και σε απαιτητικές διαδρομές, όπως είναι αυτές με λάσπη, χώμα ή και χιόνι, δεν πτοείται αλλά γνωρίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.