Ράλι οδήγηση – Τελειοποιείστε τις τεχνικές σας

Σίγουρα για κάθε άτομο που ασχολείται με την οδήγηση ράλι το ζητούμενό του είναι να τελειοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις τεχνικές που απαιτούνται σε αυτή την οδήγηση. Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

  • Τράβηγμα χειρόφρενου

Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται για να διατηρήσουμε την ταχύτητα σε απότομες κλειστές στροφές. Πρέπει να τραβάτε γρήγορα το χειρόφρενο. Το σημαντικό είναι να μην γυρίσετε πολύ γρήγορα το τιμόνι και να επιταχύνετε με το που βγαίνετε από τη στροφή.

  • Πάτημα φρένου με αριστερό πόδι

Πρόκειται για μία αποτελεσματική τεχνική στα μπροστινοκίνητα αυτοκίνητα brake pressing with left footγια να διατηρήσουν υψηλή ταχύτητα στις στροφές. Το δεξί πόδι μένει στο γκάζι ενώ το αριστερό στο φρένο προκειμένου να στρίψει επιπλέον. Εάν χάσετε τον έλεγχο πατήστε περισσότερο το φρένο. Επιταχύνετε στην έξοδο της στροφής.

  • Πλαγιολίσθηση με ταχύτητα

Διατηρώντας μία καλή ταχύτητα, ακολουθείστε την διεύθυνση της καμπύλης και ανασηκώστε λίγο το γκάζι για να χάσει το αυτοκίνητο την πρόσφυση στους πίσω τροχούς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όση μικρότερη πρόσφυση θα έχουν οι πίσω τροχοί τόσο πιο πολύ θα ταλαντεύεται το αμάξι προς τα πλάγια. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την πρόσφυση, χαλαρώστε το φρένο και ευθυγραμμίστε το αμάξι.

  • Drift

Θα λέγαμε πως με διαφορά το drift είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να στρίψετε σε μία στροφή. Σε αυτήν την φάση οι πίσω και οι μπροστινοί τροχοί έχουν πρόσφυση. Το αμάξι στρίβει πλάγια και προς την αντίθετη φορά από αυτήν προς την οποία δείχνουν οι μπροστινοί τροχοί.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να γυρίσετε το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση και όταν θα είσαστε στην στροφή να πατήσετε το φρένο και το γκάζι ταυτόχρονα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο θα αρχίσει να γλιστράει με την όψη του ελαφρώς μακριά από την στροφή. Όσο θα στρίβετε μέσα στη στροφή απελευθερώστε το φρένο ενώ πατάτε γκάζι. Στρίψτε και επιταχύνετε κατά την έξοδο από την στροφή. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή και ως Σκανδιναβικό Φλικ.