Πρώτη εμπειρία στην ράλι οδήγηση

Η οδήγηση ενός ράλι αμαξιού αποτελεί σίγουρα όνειρο για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ειδικά για το ανδρικό φύλο στην πλειονότητα του. Δεδομένο θα λέγαμε πως ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσεις ένα όνειρο είναι να το κάνεις πραγματικότητα. Αναμφισβήτητα η πρώτη φορά που θα οδηγήσει κάποιος ένα ράλι αμάξι θα είναι απλά μοναδική.

Προτού να έχετε την πρώτη σας επαφή με το αυτοκίνητο ράλι που πρόκειται να οδηγήσετε, θα πρέπει να παρακολουθήσετε ένα σύντομο θεωρητικό μάθημα σχετικά με την οδήγηση ράλι. Το συγκεκριμένο μάθημα / σεμινάριο περιλαμβάνει μια εισαγωγή στις βασικές πληροφορίες αυτής της οδήγησης (π.χ. οδήγηση σε σωστές γραμμές) αλλά και των τρόπων ελέγχου του αυτοκινήτου κατά την διάρκεια αυτής. Πέρα όμως από αυτές τις πληροφορίες επεκτείνονται και στις τεχνικές οδήγησης ράλι (π.χ. drift) και πως μπορούν αυτές να εκτελεστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το νέο οδηγό.

Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα θεωρητικά μαθήματα, θα πρέπει να περάσετε στην πράξη, να εξασκήσετε δηλαδή όλα όσα ειπώθηκαν από τον δάσκαλο οδήγησης ράλι. Το θετικό είναι πως δίπλα σας, έστω στην αρχή, θα έχετε ως συνοδηγό τον εκπαιδευτή σας, προκειμένου να σας κατευθύνει και να σας διορθώνει, εάν χρειάζεται, ως προς τον τρόπο οδήγησης σας.

Από την στιγμή που θα έχετε μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινείστε στην πίστα τότε ο εκπαιδευτής θα σας προχωρήσει σε πιο σύνθετα πράγματα. Αυτά φυσικά θα περιλαμβάνουν τις τεχνικές ελέγχου του ράλι αυτοκινήτου. Στο ράλι οδήγησης προφανώς υπάρχουν τεχνικές, εκ των οποίων η πιο γνωστή είναι το drift αλλά και η ικανότητα επαναφοράς του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό ξεφύγει.

Ακολουθώντας όλες τιtips rallyς παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα καταφέρετε να αποκτήσετε μια συναρπαστική εμπειρία από την πρώτη σας οδήγηση ράλι. Μια τέτοια εμπειρία θα μείνει σας αξέχαστη. Μετά από κάτι τέτοιο, σίγουρα θα θέλετε να μιλάτε για αυτήν την εμπειρία σας σε όλους τους γνωστούς και φίλους σας.