Παράγοντες για να κάνετε την τέλεια οδήγηση ράλι

Η οδήγηση ράλι μπορεί να φαίνεται ως μία συναρπαστική εμπειρία, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάθε οδηγός ράλι θα αποκομίσει τις ίδιες εμπειρίες. Θα λέγαμε πως μάλλον είναι στην ευχέρεια του κάθε ατόμου το πως θα καταφέρει να έχει μια καλή οδήγηση ράλι. Παρ’ όλα αυτά όσο και αν διαφέρουν οι οδηγοί μεταξύ τους υπάρχουν ορισμένοι κοινοί παράγοντες που βοηθούν να έχετε μια συγκλονιστική εμπειρία οδήγησης.

  • Συγκέντρωση

Ο παράγοντας της συγκέντρωσης θα λέγαμε πως είναι απαραίτητος όχι μόνο στην κοινή οδήγηση αλλά και στην ράλι οδήγηση. Ο κάθε οδηγός πρέπεινα είναι προσηλωμένος στο μέγιστο βαθμό στην διαδρομή του και στην οδήγηση του. Μια διαδρομή ράλι δεν είναι σε καμιά περίπτωση απλή ή εύκολη. Σε κάθε μέτρο δρόμου ή σε κάθε στροφή ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Μία υπερβολικά κλειστή στροφή ή μία απρόβλεπτη πλαγιολίσθηση δεν θα πρέπει να προκαλέσουν απώλεια της συγκέντρωσης του οδηγού αλλά αντιθέτως μέσα από αυτές να αποδείξει ο ίδιος ότι διαθέτει εξαιρετική συγκέντρωση αλλά και ψυχραιμία.

  • Ικανότητες οδήγησης

Είναι δεδομένο ότι όσο περdriving skillsισσότερες ικανότητες διαθέτει κάποιος στην οδήγηση ράλι τόσο περισσότερο θα απολαύσει μια τέτοια εμπειρία. Οι ικανότητες αυτές σίγουρα δεν είναι κάτι που αποκτάται άμεσα και χωρίς κόπο ή χωρίς την αφιέρωση πολύ χρόνου. Αφού θα έχετε ξοδέψει αρκετές ώρες για εξάσκηση θα αρχίσετε να βλέπετε διαφορετικά την οδήγηση ράλι, ως μια απολαυστική δραστηριότητα. Πλέον το να εφαρμόζετε τις τεχνικές της οδήγησης ράλι, όπως

το drift, θα είναι σαν παιχνίδι.

  • Η αξία του συνοδηγού

Δεν νοείται οδηγός ράλι που να μην έχει έναν έμπειρο συνοδηγό για να τον συμβουλεύει. Η αξία του συνοδηγού θα λέγαμε πως είναι ανεκτίμητη για την ολοκλήρωση μιας διαδρομής ράλι. Όσο καλός οδηγός ράλι και αν είναι κάποιος, χωρίς τον συνοδηγό θα είναι ένα τίποτα. Χάρις σε αυτόν θα είναι σε θέση να γνωρίζει κάθε επικίνδυνο ή βασικό σημείο της διαδρομής αλλά και αν δέχεται συμβουλές ως προς τη μείωση ή αύξηση της ταχύτητας, εάν αυτό είναι απαραίτητο.