Πέντε κορυφαίες προτάσεις για να διαλέξετε ένα από τα πιο δημοφιλή αμάξια για οδήγηση ράλι

  • Ford Escort Mark 2

Πρόκειται για ένα από τα κλασσικά αυτοκίνητα ράλι, γνωστό όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Παρά το γεγονός ότι είναι μία εξαιρετική μάρκα, τα συγκεκριμένα αμάξια κοστίζουν αρκετά. Αντικειμενικά είναι καλά αυτοκίνητα και εύκολα στον χειρισμό τους, όμως δεν θα λέγαμε ότι είναι και από τα πιο δυνατά. Απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους και μέσους οδηγούς.

  • Land Rover/Range rover

Αναμφισβήτητα αποτελούν τα καλύτερα αυτοκίνητα για διαδρομές εκτός δρόμου χάρις στην κατασκευή τους και στην τετρακίνησή τους (4×4). Είναι ιδανικές επιλογές για βραχώδεις επιφάνειες, για δρόμους με κλίση , για εμπόδια και για λιμνάζουσες περιοχές. Αξίζει να αναφερθεί πως ενώ τα Range Rover είναι σχετικά αργά (λόγω της καταλληλότητάς τους στα ανώμαλα εδάφη) και πετρελαιοκίνητα, είναι και σημαντικά φθηνότερα.

  • Toyota Celica GT-4

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ποιοτικά αυτοκίνητα ράλι και επιπλέον έχει ψηφιστεί ως ένα από τα 10 κορυφαία αμάξια για αγώνες ράλι. Με την ιαπωνική του τεχνογνωσία σίγουρα θα επενδύσετε στην απόδοσή του αγοράζοντάς το. Το Toyota Celica είναι έχει πρόσθια κίνηση, ωστόσο υπάρχει και το 4WD Turbo Toyota που θα σας συναρπάσει με την μοναδική εμπειρία που προσφέρει στην οδήγηση.

  • Subaru Impreza

To Subaru Impsubaru Imprezareza είναι με διαφορά το πιο γνωστό παγκοσμίως αμάξι στους αγώνες ράλι. Η φήμη του φυσικά προήλθε από τους αγώνες WRC και τις άπειρες κατακτήσεις τίτλων σε αυτούς τους αγώνες. Με βάση την τιμή του σίγουρα αυτό που προσφέρει στους οδηγούς του είναι όχι μόνο μεγάλη ιπποδύναμη αλλά και διασκέδαση. Η τετρακίνηση που διαθέτει το κάνει κατάλληλο για διαδρομές με άσφαλτο αλλά και για διαδρομές με χώμα. Χαρακτηριστικό του είναι ο boxer κινητήρας του που προσφέρει στο αμάξι ένα σημαντικά χαμηλότερο κέντρο βάρους.

  • Mitsubishi Evolution

Αποτελεί τον αιώνιο αντίπαλο του Subaru Impreza και ίσως τον μοναδικό ισάξιο ανταγωνιστή του. Εφοδιασμένο με τετρακίνηση, προσαρμόζεται στην οδήγησή σας από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές περιστάσεις. Αν και είναι κατάλληλο για χωμάτινες διαδρομές, ίσως η απόδοσή του στην άσφαλτο να είναι ελαφρώς καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός του και η μηχανική του μπορεί να σας προσφέρει μία συγκλονιστική εμπειρία στο ράλι.