Εντυπωσιακά Αυτοκίνητα Αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Η ταχύτητα συναρπάζει και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν θα μπορούσαν παρά να βελτιώνουν συνεχώς τα οχήματά τους, επιθυμώντας να καλύψουν την ανάγκη του κοινού για περισσότερη αδρεναλίνη και ιλιγγιώδεις τελικές ταχύτητες. Ολοένα και γρηγορότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην αγορά, έτσι ώστε να μπορέσει η κάθε εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική στους αγώνες και – γιατί όχι – να στεφθεί νικήτρια! Πολυτελή και μοντέρνα αυτοκίνητα όπως το Citroen C3 WRC αποτελούν σημαντικές προσθήκες στο δρόμο για την κορυφή.
Σε τέτοια αυτοκίνητα που στοχεύουν στους αγώνες ρCitroen C3 WRCάλι, το στυλ είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αεροδυναμική κατασκευή με εξαιρετικές γραμμές και χωρίς τίποτε περιττό, χαρακτηριστικά που κόβουν την ανάσα, ποιοτικά εξαρτήματα και φανταστικά χρώματα, όλα αυτά προστίθενται και προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η καλαισθησία, ωστόσο, δεν είναι το κύριο κίνητρο για τους κατασκευαστές αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αντιθέτως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγωνιστικές επιδόσεις και, κατά συνέπεια, εκεί είναι που δίνεται η μεγαλύτερη προσοχή.
Ο κινητήρας οφείλει να είναι πάντοτε σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αποδίδει τα μέγιστα και το αυτοκίνητο να τρέχει όπως αναμένεται σε σημαντικούς αγώνες ταχύτητας. Την ίδια στιγμή, τα ελαστικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, για να μπορεί το όχημα να ταξιδεύει σε κάθε είδους επιφάνεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Φανταστείτε ένα υπερπολυτελές και δυνατό αυτοκίνητο να είναι εξοπλισμένο με ελαστικά χαμηλής ποιότητας, τα οποία δεν μπορούν να του προσφέρουν την προστασία και την εγγύηση που απαιτείται σε ανώμαλο δρόμο ή σε δρόμο με πολλές στροφές.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αποτελεί κάθε χρόνο το κορυφαίο γεγονός ταχύτητας για τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Όλες οι εταιρείες κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν ένα ανταγωνιστικό όχημα, που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες νίκης. Επομένως, το πρωτάθλημα είναι μία μοναδική ευκαιρία για να δείξει ο κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων τις δυνατότητες των οχημάτων του, με κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, πολλά χαρακτηριστικά των αγωνιστικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή των συμβατικών μοντέλων της ίδιας εταιρείας.