Είναι γεγονός ότι οι αγώνες ράλι προσελκύουν χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα είδος αγώνα που προκαλεί ενδιαφέρον ακόμα και αν είσαι ένας απλός παρατηρητής. Σίγουρα όμως, ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το να μπορείς εσύ να γίνεις οδηγός ενός αγωνιστικού ράλι οχήματος έστω και για μία μέρα.

Παλαιότερα η δυνατότητα να βιώσεις την αδρεναλίνηexperience the adrenaline της διαδρομής ράλι για μία μέρα υπήρχε μονάχα στο εξωτερικό. Πλέον συναντάμε και μέσα στην Ελλάδα αντίστοιχα project. Αυτά πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες ή σε ειδικές διαδρομές, μέσα στις οποίες μπορείτε είτε να οδηγήσετε ένα ράλι αμάξι είτε να είσαστε συνοδηγός σε κάποιον έμπειρο οδηγό αγώνων ράλι. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία που θα σας δώσει μία μικρή γεύση από το κλίμα και τις συνθήκες που ενδέχεται να επικρατούν σε ένα ράλι. Η οδήγηση με ένα αγωνιστικό αμάξι θα σας ωθήσει στο να ξεπεράσετε τα όρια και τους φόβους σας. Τι πιο συναρπαστικό από το να ζήσετε στο μέγιστο βαθμό τις υψηλές ταχύτητες και τα συναρπαστικά drift στις στροφές.

  • www.days4u.gr/odigisi-autokinitou/rally/

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε ένα πακέτο οδήγησης ράλι. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται αυτό είναι στους Αγίους Θεοδώρους (Γεράνεια Όρη), σε ένα τμήμα της διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις. Πρόκειται για τον ιδανικό τρόπο να ανακαλύψετε την πραγματική αίσθηση της αγωνιστικής οδήγησης στο φυσικό περιβάλλον του βουνού. Η διαδρομή περιλαμβάνει ανώμαλους και κακοτράχαλους δρόμους ενώ ο ήχος από τις πέτρες στο έδαφος κατά το πέρασμά σας θα είναι χαρακτηριστικός. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε τις δυνατότητές σας στο drift είτε απλά να είσαστε συνοδηγός σε ένα μάξι ράλι. Το κόστος των πακέτων ξεκινάει από 100€.

  • www.raceway.gr

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα των Σερρών δίνεται η δυνατότητα στον καθένα από εμάς που δεν είναι επαγγελματίας οδηγός, να ζήσει μία αντίστοιχη εμπειρία. Σκοπός είναι να ζήσει την πραγματικά συναρπαστική εμπειρία της οδήγησης σε πίστα με το δικό σας αμάξι. Οι οδηγοί μπορούν να τρέξουν με τα αυτοκίνητά τους ακόμη και αν αυτά είναι άνω των 2001cc. Ετησίως πραγματοποιούνται 3 Track Days Events. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να είσαστε οδηγός και σε κάποιο δικό τους ράλι αμάξι.